+385 (0)1 6609 609
Proljetni kamp u Waldorfskoj školi

Proljetni kamp

Naslovnica >Događanja >Proljetni kamp
Proljetni kamp

Proljetni kamp

Potaknuti izuzetnim uspjehom naših dosadašnjih ljetnih i proljetnih kampova te velikim interesom roditelja i djece, i ove godine organiziramo u našoj školi jedinstveni Proljetni kamp, koji će se održati za vrijeme Uskrsnih praznika.

Pozivamo i Vaše dijete na uzbudljivu, zabavnu i poučnu avanturu proljetnog waldorfskog kampa!

Program Proljetnog kampa za djecu od 5-11 godina

​Organizator ovogodišnjeg proljetnog kampa je WUZ – Udruga roditelja i učitelja Waldorfske škole u Zagrebu u suradnji s Waldorfskom školom u Zagrebu i Plivačkim klubom „Dupin“.

Vrijeme održavanja: radnim danima 8.00 – 17.00 sati

Termin održavanja: 19.–22.04.2022.

Radionice

 • Šivanje
 • Filcanje
 • Rad u drvu
 • Slikanje
 • Vrtlarenje
 • Sportske aktivnosti i plivanje u bazenu Utrina sa sportskim trenerima

Djecu očekuju ukusni obroci iz domaće kuhinje

Cijena i plaćanje

Cijena proljetnog kampa po djetetu iznosi 700 kn.

Popust za roditelje učenika Waldorfske škole u Zagrebu: 10%
popust za drugo dijete 10%.

Prilikom prijave potrebno je uplatiti 20% iznosa, a preostali iznos uplaćuje se tjedan dana prije početka kampa, na račun Udruge WUZ, RBA:
HR1824840081107308666, Jakuševečka 6 (opis plaćanja: Proljetni kamp, ime učenika).
Račun za uplatu primit ćete mailom.

U cijenu su uključeni doručak, ručak i užina koje priprema školska kuharica, prema načelima zdrave i ukusne prehrane, a moguće je na zahtjev roditelja prilagoditi ih zdravstvenim potrebama/prehrambenim navikama pojedinog djeteta, kao i tjedna karta za bazen Utrina.

Djeca će boraviti u školskoj dvorani Iona, učionici za odmor, radionici za obradu drveta, na školskom dvorištu i igralištu te na bazenu Utrina.

Više informacija o radionicama proljetnog kampa

Radionice na engleskom jeziku s izvornim govornikom

Radionice su osmišljene prvenstveno u svrhu razvoja komunikacijskih vještina na engleskom jeziku, a time i jačanju samopouzdanja u kolokvijalnom govoru. Djeca će se izražavati kroz igru i dramski pokret, a gluma im daje priliku proširiti rječnik i poboljšati izražavanje.

Radionice vodi Conrad Kellett, izvorni govornik, iskusni učitelj i voditelj na internacionalnim kampovima u Engleskoj.

Ručni rad / Vrtlarstvo / Modeliranje

Djeca će naučiti različite tehnike ručnog rada, poput štrikanja, heklanja i šivanja, a rezultat će biti unikatni proizvodi koje će ponijeti svojim kućama.
Djeca će biti upoznata s osnovama vrtlarstva i prema osobnim afinitetima uključena u uređenje cvjetnjaka i/ili rad u povrtnjaku. (Radionica će se održavati ovisno o vremenskim prilikama.)

Ovisno o dobi djeci će biti predstavljene različite tehnike modeliranja – glina, vosak, drvo te će sukladno tome i izrađivati predmete. Djeca će ovom prilikom boraviti i u školskoj radionici za obradu drveta.

Radionice vode waldorfske učiteljice

Pričanje priča i slikanje

"Pričajte djetetu priče ako želite da bude inteligentno, a ako želite da bude mudro, onda mu pričajte još više priča."
(A. Einstein)

Pričanje priča ima važnu ulogu u životu djeteta i pomaže njegovu cjelokupnom razvoju. Na taj način potičemo razvoj govora, percepcije, pažnje, pamćenja, zaključivanja. Dijete kroz priču uči prepoznavati i razumjeti svoje i tuđe osjećaje, odnos pravde i nepravde, socijalne odnose, pravila ponašanja. Redovito čitanje ili pričanje priča djeci omogućava lakše rješavanje sukoba, potiče solidarnost i toleranciju. Također razvija maštu i kreativno izražavanje, a ne smijemo zaboraviti niti da razvija ljubav prema knjizi i da potiče na samostalno čitanje sada i u budućnosti. Slikanje nakon odslušane priče omogućava produbljivanje doživljenog, a i izvrsna je prilika za razvoj spleta novih vještina. Naravno, na taj način ostaje i trag ne samo u srcu i dječjoj duši, već i na papiru, veselje i ponos i malenima i velikima. Radionice vode waldorfske učiteljice.

Sportska radionica

Djeca će imati priliku okušati se u starim sportovima (hodanje na štulama, potezanje konopa, skakanje u vrećama i dr.), kao i u različitim sportskim igrama poput graničara, nogometa…

Radionice vode sportski voditelji i waldorfske učiteljice.

Aktivnosti na bazenu

Djeca će biti podijeljena u manje homogene grupe prema uzrastu i znanju plivanja. U školi plivanja uz stručno vodstvo kvalificiranih trenera metodički se pristupa savladavanju svih tehnika plivanja, vježbi plovnosti i disanja čime se potiče razvoj važnih motoričkih sposobnosti i osobina kao što su opća motorika, snaga, ravnoteža i gipkost. Na kraju bazenske avanture organizirane su zajedničke individualne, štafetne i slične igre u bazenu.

Dodatne napomene za roditelje

Dragi roditelji,
evo nekoliko važnih napomena. Molimo da ih pomno pročitate te da postupite prema navedenom.

Djecu dovodite ujutro oko 8.00 sati u Waldorfsku školu Zagrebu (Jakuševečka 6), a po njih dolazite na bazen Utrina (Kombolova 4a), najkasnije u 17.00 sati.

Potrebno i važno:

 • kada dođete prvi dan u Školu, potrebno je ispuniti određene formulare, pokušajte to ne zaboraviti;
 • prvi dan svakako dovedite dijete na vrijeme kako ono ne bi propustilo važan dio prve radionice - upoznavanje i predstavljanje;
 • djeca trebaju biti u sportskoj - ugodnoj odjeći;
 • uz tenisice za boravak i igru vani, potrebno je imati i papuče za boravak u Školi;
 • oprema za bazen (samo osnovno: kupaći kostim, ručnik, šlape za bazen) mora biti pripremljena u posebnom ruksaku i ne smije biti preteška za dijete (radije manji ručnik)
 • komplet rezervne odjeće, uključivši gaćice i čarape, koji ostaje u Školi tijekom cijelog tjedna;
 • kapa/šešir (po potrebi, ovisno o vremenskim prilikama);
 • gumene čizmice; zbog igre oko školskog jezerca te moguće kiše;
 • kišna kabanica u slučaju kiše;
 • ako dijete ima svoje waldorfske pastele, neka ih donese; ako nema, dobit će u Školi;
 • pregača (za umjetničke radionice: glina, drvo...)

Dodatno, a ne manje važno

 • ukoliko dijete želi, može donijeti svoju dekicu ili plišanca (za manju djecu);
 • molimo ne donositi slatkiše bez prethodne konzultacije s učiteljicama;
 • ukoliko želite dopuniti jelovnik, slobodno donesite nešto dodatno (preferiramo zdrave snackove i voće), ali imajte na umu da će na kampu svakodnevno biti i do 40-tak djece, a dijeljenje s drugima važan je dio ovog druženja;
 • na kraju tjedna dijete će ponijeti kući sve što je izradilo u Školi.

Nadamo se da će vaše dijete uživati u našem Proljetnom kampu i da ćete vi u tim danima biti bezbrižan i zadovoljan roditelj!

Napomena: Organizator zadržava pravo izmjene programa pojedinih radionica ovisno o broju prijavljene djece.

Waldorfska škola u Zagrebu


Lokacija događaja: Waldorfska škola

+385 (0)1 6609 609
tajnistvo@waldorfska-skola.com

Datum događaja: 11.04.2023
Vrijeme događaja: 08:00 h - 17:00 h

Podijeli događaj

Mi koristimo cookie kako bismo pružili visoku kvalitetu korisničkog iskustva našim korisnicima i punu funkcionalnost web stranice. Nastavljajući korištenjem web stranice prihvaćate korištenje cookie sukladno s našim pravilima Privatnosti.